Activities in Sweden (Aktiviteter i Sverige)

New to Sweden? Find things to do here. Would you like to play football, find a language café, or learn a new skill? Check the activities in the list, pick a category, or type something into the search field. You can also search by typing the name of your town.

Activities

11 December 2021

Simma i Älvsjö med Nya rum

Vill du lära dig simma? Välkommen till Nya Rums simskola! Att kunna simma är en livsviktig kunskap eftersom att det väsentligt minskar risken för att råka ut för en olycka t.ex. drunkning när man befinner sig nära vatten. Det är också en viktig social kunskap som ger en möjlighet att delta i aktiviteter som att bada på sommaren. Vår simskola gör så att fler kan vistas i eller nära vatten säkert. Simskolan kommer att äga rum i Älvsjö på lördagar kl. 17.00-18.00, med tid för att byta kläder från 16.30-18.30. Första tillfället är redan nu på lördag den 20 november så tveka inte att anmäla dig om du vill lära dig simma! Du behöver inte kunna simma för att delta, men det är viktigt att du skriver i din anmälan om du kan simma eller inte. Anmäl dig till mira.aslund@nygemenskap.org! Det finns ett begränsat antal platser.

Time: 16:30 - 18:30

Target group: Everyone is welcome

Place: Stora Kvinns Väg 93 , 125 59 , Stockholm

Accessibility: Toa finns

Category: Health

Organizer: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event
11 December 2021

Volleyboll med Nya Rum!

Varannan lördag har vi på Nya Rum Yoga volleyboll i Immanuelkyrkans lokaler i city. Vi spelar tillsammans och sen finns det även tillgång till dusch och bastu efteråt. De lördagar vi inte har volleyboll är det istället fotboll, samma tid och samma plats. Du behöver inte ha spelat volleyboll innan du kommer, vi lär oss tillsammans! Närmaste tunnelbanestation är Rådmansgatan. Sen tar det ca 10 minuter att gå till Immanuelkyrkan. Hoppas vi ses där!

Time: 12:30 - 16:00

Target group: Everyone is welcome

Place: Kungstensgatan 17 , 11353 , Stockholm

Accessibility:

Category: Sport

Organizer: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event
12 December 2021

Simma i Bredäng med Nya Rum!

Vill du lära dig simma? Välkommen till Nya Rums simskola! Att kunna simma är en livsviktig kunskap eftersom att det väsentligt minskar risken för att råka ut för en olycka t.ex. drunkning när man befinner sig nära vatten. Det är också en viktig social kunskap som ger en möjlighet att delta i aktiviteter som att bada på sommaren. Därför startar Nya Rum en simskola som ska göra att fler kan vistas i eller nära vatten säkert. Simskolan kommer att äga rum söndagar kl 20.00-21.00. Kom ihåg att du måste vara på plats från 19.30-21.30 för att hinna byta om till badkläder och sedan tillbaka till dina vanliga kläder efter simskolan slutat. Du behöver inte kunna simma för att delta, men det är viktigt att du skriver i din anmälan om du kan simma eller inte. Anmäl dig till mira.aslund@nygemenskap.org! Det finns ett begränsat antal platser.

Time: 19:30 - 21:30

Target group: Everyone is welcome

Place: Concordiavägen 21 , 127 48 Skärholmen , STOCKHOLM

Accessibility: Toa finns

Category: Health

Organizer: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event
12 December 2021

Futsal för Asylsökande med Korpen Norrköping

Kom och spela fotboll inomhus med Korpen Norrköping. Vi värmer upp och gör lite enklare övningar och spelar match tillsammans.

Time: 12:30 - 14:00

Target group: Everyone is welcome

Place: Fotbollsgatan 10 , 60237 , Norrköping

Accessibility:

Category: Swedish language , Part of Early Action for Asylum Seekers, or Tidiga Insatser for Asylsökande – TIA

Organizer: Korpen Östergötland

open single event
12 December 2021

Lära tillsammans

I den här gruppen tränar föräldrar och barn svenska tillsammans. Vi pratar mycket om föräldrarollen. Vi riktar oss särskilt till pappor och föräldralediga men alla familjer kan söka. Vi träffas fem gånger, två timmar varje gång. I den här gruppen finns språkstöd på arabiska och somaliska.

Time: 13:00 - 15:00

Target group: Only for parents

Place: Agora Skäggetorps centrum 18 , 586 42 , Linköping

Accessibility:

Category: Family and parenthood

Organizer: Familjeprogrammen i Linköping

open single event