Noticias

Última actualización: 31/1-2023

Aquí encontrarás enlaces a noticias en sueco de fácil comprensión y noticias de Suecia traducidas a otros idiomas. También puedes acceder a las últimas noticias del canal estatal de radio Sveriges Radio.

Noticias de Radio Suecia

​​​​​​​​​​​​​​Aquí se presentan las últimas noticias de Radio Suecia. Si no están disponibles en tu idioma, utilizamos las noticias en sueco.​

Haz clic en el titular de una noticia que figura en la lista para leerla en el sitio web de Radio Suecia. El enlace se abrirá en una nueva ventana.

 • Sverigedemokraterna fortsätter använda anonyma konton

  Sverigedemokraterna ber partierna i regeringen om ursäkt efter inlägg i sociala medier genom anonyma konton. Det var TV4 som avslöjade att Sverigedemokraterna sprider negativa inlägg om politiker i regeringen. Sverigedemokraterna menar att inläggen var en slags humor och tänker inte sluta använda sina anonyma konton i sociala medier.
 • Två döms till fängelse för våldsamt upplopp vid fotbollsmatch

  Två personer döms till fängelse efter ett våldsamt upplopp vid en fotbollsmatch i Stockholm, för ett år sedan.
 • Därför är EU-valet viktigt för oss i Sverige

  Radio Sweden på lätt svenska berättar allt du behöver veta inför EU-valet den 9 juni. Idag handlar det om hur besluten i EU påverkar oss här i Sverige.
 • Fans från över 100 länder ska se Taylor Swift

  Över 200 000 personer väntas besöka Stockholm i helgen, när en av världens mest populära artister kommer till staden. Det är Taylor Swift som har tre konserter i Stockholm, på fredag, lördag och söndag.
 • Två personer från Sverigedemokraterna måste byta jobb

  Två av Sverigedemokraternas medarbetare kommer få andra arbetsuppgifter. Det säger partiet till nyhetsbyrån TT. Det händer efter granskningen från TV4:s program Kalla Fakta i veckan.
 • Så blir du av med getingar

  Det har blivit varmt ute och det är många insekter som dyker upp. Getingar brukar många tycka är ovälkomna gäster. Men det finns saker man kan göra för att få bort dem.
 • Bedrägerier med försäkringar ökar kraftigt

  Bedrägerier med försäkringar har ökat kraftigt. Försäkringsbolagen stoppade bedrägerier för 700 miljoner kronor förra året.
 • Säkerhet, migration och klimat är viktiga EU-frågor inför valet

  Radio Sweden på lätt svenska berättar allt du behöver veta inför EU-valet den 9 juni. I dag handlar det om de politiska frågor som väntas bli viktigast i EU de kommande åren.
 • Förre rikspolischefen misstänkt för brott

  Förra året dog en av Sveriges högsta polischefer Mats Löfving. Han hittades död i sitt hem i februari. Det var några timmar efter en presskonferens där han fått mycket hård kritik av en utredare. Anders Thornberg var då rikspolischef, och nu misstänks han för brott.
 • TV4 granskar: Sverigedemokraterna sprider propaganda anonymt i sociala medier

  Sverigedemokraterna har använt sociala medier för att sprida falsk information och propaganda, genom anonyma konton. Det avslöjar TV4:s program Kalla Fakta. Regeringen och de andra partierna är upprörda och vill ha svar av Sverigedemokraterna. Men Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger att det bara handlar om humor.