Noticias

Última actualización: 31/1-2023

Aquí encontrarás enlaces a noticias en sueco de fácil comprensión y noticias de Suecia traducidas a otros idiomas. También puedes acceder a las últimas noticias del canal estatal de radio Sveriges Radio.

Noticias de Radio Suecia

​​​​​​​​​​​​​​Aquí se presentan las últimas noticias de Radio Suecia. Si no están disponibles en tu idioma, utilizamos las noticias en sueco.​

Haz clic en el titular de una noticia que figura en la lista para leerla en el sitio web de Radio Suecia. El enlace se abrirá en una nueva ventana.

 • Frida cyklar till jobbet trots snön

  Under tisdag och onsdag har det kommit mycket snö i stora delar av landet. De som plogar bilvägarna har inte hunnit med att också ploga cykelvägarna. Men många cyklar ändå till jobbet i snön.
 • Läkare gav kvinnor sina egna spermier

  En läkare, som hjälpte par att få barn, använde sina egna spermier för att göra kvinnor gravida. Han talade inte om det för patienterna. Sju personer har nu fått veta att läkaren är deras biologiska pappa.
 • Muslimsk friskola måste stänga

  Den muslimska grundskolan Cordoba International School, i Kista i Stockholm, måste stänga i början av nästa år. Säkerhetspolisen, Säpo, menar att det finns risk att elever radikaliseras.
 • Hunden Saiva räddade Anne-Christina

  Anne-Christina Ström halkade i snön och bröt höften. Då sprang hennes hund Saiva två kilometer för att hämta hjälp.
 • Snöoväder i hela Sverige

  Under tisdagen blev det snöoväder i hela Sverige. Många bussar ställdes in och flera bussar körde även i diket.
 • Gäng utnyttjar barn med funktionsnedsättning

  Fler unga har varit med och utfört sprängningar de senaste åren. Många av dem har funktionsnedsättning.
 • Ukrainare får hjälp av Röda korset

  Många flyktingar från Ukraina som kommit till Sverige under kriget har haft ont om pengar. De har fått vända sig till välgörenhetsorganisationer för att få vinterkläder.
 • Uppsala ska hjälpa kriminella barn att hoppa av

  Uppsala kommun startar ett program som ska hjälpa unga från 13 år att lämna kriminalitet. Innan har bara vuxna kunnat få hjälp.
 • SD-ledarens tal får kritik

  Sverigedemokraternas (SD) partiledare Jimmie Åkessons får kritik för sitt tal i helgen. Partier i regeringen – som Sverigedemokraterna samarbetar med – håller inte med om det han säger om muslimer.
 • FHM kan ha väntat för länge med höstens vaccination

  Folkhälsomyndigheten (FHM) kan ha haft fel om smittspridningen av covid under hösten. Man väntade till den 7 november med att dra i gång vaccinationerna. Det kan ha varit för sent.