Activités en Suède (Aktiviteter i Sverige)

Vous qui êtes nouveau en Suède, vous trouverez ici des informations sur ce que vous pouvez faire comme activité. Voulez-vous jouer au football, trouver un café de pratique de la langue ou apprendre quelque chose de nouveau ? Découvrez quelles activités existent sur cette liste, sélectionnez une catégorie ou tapez un mot clé dans le champ de recherche. Vous pouvez également faire une recherche à partir du nom de votre ville.

Activités

6 décembre 2021

Språkcafé Walk-n-Talk

Behöver du öva svenska? Kan du svenska? Behöver du promenadsällskap? HÄNG MED PÅ WALK-n-TALK! Alla är välkomna. Vi samlas utanför entrén till Linköpings Stadsbibliotek och promenerar 1timme tillsammans. START 20SEPTEMBER. Varje MÅNDAG KL.17:00 Volontärer från Röda Korset i gula reflexvästar leder promenaden. Du behöver inte anmäla dig. OBS KOM I TID.

Horaires: 17:00 - 18:00

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: Östgötagatan 5 , 582 32 , Linköping

Disponibilité:

Catégorie: La langue suédoise , Fait partie des mesures initiales mises en place pour les demandeurs d’asile – TIA

Organisateur: Röda Korset Linköping

open single event
6 décembre 2021

svenska för asylsökande

Sensus i Norrköping har kurser i svenska för asylsökande – både nybörjarkurs och fortsättningskurs. Kurser är på vardagar dagtid. Våra lärare talar svenska. tveka inte att kontakta oss för mer info

Horaires: 14:00 - 15:30

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: teatergatan 3 , 60222 , Norrköping

Disponibilité: online verksamhet

Catégorie: La langue suédoise , Fait partie des mesures initiales mises en place pour les demandeurs d’asile – TIA , Activités en ligne

Organisateur: Sensus Östra Götaland

open single event
6 décembre 2021

Svenska och samhällsorientering för kvinnor som vill söka sig mot arbete och studier

För kvinnor som vill träffas och lära mer svenska i förberedelse för vidare studier och arbete. Vi stöttar och motiverar varandra! Undervisning och diskussioner, grupperna är uppdelade efter nivå. Föranmälan krävs, kontakta oss för mer info och anmälan. Välkommen!

Horaires: 10:00 - 14:30

Groupe concerné: Pour les femmes seulement

Lieu: Kvinnocentrum, Von Rosens väg 33 , 21366 , Malmö

Disponibilité: Vi ses på Kvinnocentrum, här finns mer info om TIF som vi delar lokalen med: https://tifmalmo.se/

Catégorie: La langue suédoise , Fait partie des mesures initiales mises en place pour les demandeurs d’asile – TIA

Organisateur: ABF Malmö

open single event
6 décembre 2021

Språkträffar/Språkcafé

På språkcaféerna konverserar vi på svenska om Malmö, aktiviteter och annat intressant. Kaffe och kakor bjuder vi på! Vi ses på måndagar 14.00, på Spånehusvägen 47. Du behöver inte anmäla dig i förväg, men vi har begränsat med platser för närvarande. Välkommen!

Horaires: 14:00 - 15:30

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: Spånehusvägen 47 , 21158 , Malmö

Disponibilité: Hela huset är tillgänglighetsanpassat. Vi har en hjärtstartare på bottenplan i korridoren. Trådlös hörslinga finns installerad i Lilla och Stora Salen. Öronsnäcka och halsslinga (T-slinga) finns att låna. Vi har tillgängliga toaletter på alla våningsplan. Samtliga toaletter är könsneutrala. Din ledarhund är välkommen hos oss. Eftersom vi arbetar med astma- och allergiföreningar är inga andra djur tillåtna i våra lokaler. Vi har skyltning om att undvika allergener som starka parfymer, nötter m.m. Vi har myggor och mikrofoner till dig som föreläser, använd dessa när du pratar inför grupper med mer än 10 personer. Du kan lyssna på vår webbsida här på abf.se, hemsidan är även i stort tillgänglighetsanpassad.

Catégorie: La langue suédoise , Activités en ligne

Organisateur: ABF Malmö

open single event
7 décembre 2021

Samtalsgruppen om relationer, sex, och kroppen

Hur gör man för att visa att man är intresserad av någon? Hur smittar klamydia? Är det farligt att titta på porr? Kan man bli utvisad om man berättar att man har HIV? Är det lagligt med omskärelse av pojkar i Sverige? Vill du få ökad kunskap om relationer, sex, kroppen och det svenska samhället? Vill du öka ditt ordförråd kring relationer, sex, och kroppen och få svar på dina egna frågor? Då är du välkommen till Samtalsgruppen! Vi kommer att träffas varje tisdag kl. 16.00-17.30 mellan den 23 november och den 28 december och alla ledare i samtalsgruppen är utbildade informatörer från Riksförbundet för Sexuell Upplysning (RFSU). Ni som deltar bestämmer vad vi ska prata om, och vi pratar inte om personliga erfarenheter, utan lär oss om relationer, sex, och kroppen på ett allmänt plan. I Sverige är det en rättighet att få kunskap om kroppen och om sex, bland annat eftersom att det hjälper oss att hålla oss hälsosamma både fysiskt och psykiskt. Vi på Nya rum vill, genom denna samtalsgrupp, bidra till att fler får den kunskap de behöver för att må bra och för att kunna leva och verka i Sverige. Ett särskilt tack till RFSU som medverkar till att göra detta möjligt! Anmäl dig till mira.aslund@nygemenskap.org!

Horaires: 15:45 - 17:30

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: Västberga gårdsväg 30 , 126 30 , Hägersten

Disponibilité: Toa

Catégorie: Santé

Organisateur: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event