Activités en Suède (Aktiviteter i Sverige)

Vous qui êtes nouveau en Suède, vous trouverez ici des informations sur ce que vous pouvez faire comme activité. Voulez-vous jouer au football, trouver un café de pratique de la langue ou apprendre quelque chose de nouveau ? Découvrez quelles activités existent sur cette liste, sélectionnez une catégorie ou tapez un mot clé dans le champ de recherche. Vous pouvez également faire une recherche à partir du nom de votre ville.

Activités

1 novembre 2021

Nybörjarkurs i svenska

Sensus i Göteborg har Nybörjarkurs i svenska. Kursen hålls på måndag och tisdag kl 9.30-12.00. Kurs för asylsökande på 7 veckor. Våra lärare talar svenska. Anmälan till kursen görs på: www.sensus.se/goteborg/asyl (välj: Nybörjarkurs)

Horaires: 09:30 - 12:00

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: Sensus, Drottninggatan 30 , 41114 , Göteborg

Disponibilité:

Catégorie: La langue suédoise , Fait partie des mesures initiales mises en place pour les demandeurs d’asile – TIA

Organisateur: Sensus Västra Sverige

open single event
1 novembre 2021

Svenska och samhällsorientering för kvinnor som vill söka sig mot arbete och studier

För kvinnor som vill träffas och lära mer svenska i förberedelse för vidare studier och arbete. Vi stöttar och motiverar varandra! Undervisning och diskussioner, grupperna är uppdelade efter nivå. Föranmälan krävs, kontakta oss för mer info och anmälan. Välkommen!

Horaires: 10:00 - 14:30

Groupe concerné: Pour les femmes seulement

Lieu: Kvinnocentrum, Von Rosens väg 33 , 21366 , Malmö

Disponibilité: Vi ses på Kvinnocentrum, här finns mer info om TIF som vi delar lokalen med: https://tifmalmo.se/

Catégorie: La langue suédoise , Fait partie des mesures initiales mises en place pour les demandeurs d’asile – TIA

Organisateur: ABF Malmö

open single event
1 novembre 2021

Språkträffar/Språkcafé

På språkcaféerna konverserar vi på svenska om Malmö, aktiviteter och annat intressant. Kaffe och kakor bjuder vi på! Vi ses på måndagar 14.00, på Spånehusvägen 47. Du behöver inte anmäla dig i förväg, men vi har begränsat med platser för närvarande. Välkommen!

Horaires: 14:00 - 15:30

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: Spånehusvägen 47 , 21158 , Malmö

Disponibilité: Hela huset är tillgänglighetsanpassat. Vi har en hjärtstartare på bottenplan i korridoren. Trådlös hörslinga finns installerad i Lilla och Stora Salen. Öronsnäcka och halsslinga (T-slinga) finns att låna. Vi har tillgängliga toaletter på alla våningsplan. Samtliga toaletter är könsneutrala. Din ledarhund är välkommen hos oss. Eftersom vi arbetar med astma- och allergiföreningar är inga andra djur tillåtna i våra lokaler. Vi har skyltning om att undvika allergener som starka parfymer, nötter m.m. Vi har myggor och mikrofoner till dig som föreläser, använd dessa när du pratar inför grupper med mer än 10 personer. Du kan lyssna på vår webbsida här på abf.se, hemsidan är även i stort tillgänglighetsanpassad.

Catégorie: La langue suédoise , Activités en ligne

Organisateur: ABF Malmö

open single event
2 novembre 2021

Grundakunskap starta eget och enterprenörskap på Arabiska (AMNI)

Denna kurs ingår i statens satsning på arbetsmarknadsnära insatser på distans (AMNI) och är för dig som på grund av pandemins påverkan blivit (riskerar att bli) korttidspermitterad, varslad eller arbetslös. Kursen är jätteviktigt för dig som tänker att starta ditt eget! Gå du omkring och har en idé men har inte riktigt koll på vad det innebär att vara företagare? Eller har inte riktigt ordning hur det verkligen går och steg för steg för att skapa ditt eget? Vad har ditt nytt kommande företag för utmaningar och hur kan du hitta det ekonomiska lösningar!

Horaires: 18:00 - 20:00

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: Glimmervägen 6, , 224 78 , Lund

Disponibilité: Aktivitet är online via Google meet

Catégorie: Travail et carrière , Activités en ligne

Organisateur: Studieförbundet Vuxenskolan Lundabygden

open single event
2 novembre 2021

Klättring hos Nya Rum!

På måndagar har vi på Nya Rum klättring för dig som är asylsökande. Klättringen har inte plats för alla så du behöver skicka ett meddelande till oss att du vill komma. Du behöver inte ha klättrat innan, vi lär oss tillsammans! Vi ses utanför Nya Rum i västberga 16.15 och går tillsammans till klätterhallen. Här låser vi in våra saker och sen klättrar vi i 90 minuter tillsammans. Ta med ett lås för att kunna låsa in dina saker under tiden vi klättrar. Kom gärna i träningskläder så du kan röra dig ordentligt. Efter träningen finns det möjlighet att duscha på klätterhallen. Nya Rum håller till på Västberga Gårdsväg 30, där finns det ett stort hus med veranda där vi möts upp tillsammans. Hoppas vi ses där!

Horaires: 16:15 - 18:30

Groupe concerné: Ouvert à tous

Lieu: Västberga Gårdsväg 30 , 126 30 , Hägersten

Disponibilité:

Catégorie: Sport , Fait partie des mesures initiales mises en place pour les demandeurs d’asile – TIA

Organisateur: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event