Hawlaha gudaha Iswiidhan (Aktiviteter i Sverige)

Halkan adigaaga ku cusub Iswiidhan waxaad ka helaysaa waxyaabaha aad samayn karto. Miyaad doonaysaa inaad ciyaarto kubada cagta, hesho maqaaxiyaha luqada lagu tababarto ama inaad barato wax cusub? Eeg hawlaha ku jira liistadan, dooro nooc ama wax ku qor halka wax laga raadiyo. Waxaa kale oo aad ku raadin kartaa magaca magaaladaada.

Dhaqdhaqaaqyada

25 Bisha Tobnaad 2021

Språkträffar/Språkcafé

På språkcaféerna konverserar vi på svenska om Malmö, aktiviteter och annat intressant. Kaffe och kakor bjuder vi på! Vi ses på måndagar 14.00, på Spånehusvägen 47. Du behöver inte anmäla dig i förväg, men vi har begränsat med platser för närvarande. Välkommen!

Wakhtiga: 14:00 - 15:30

Kooxda loogu talogalay: Qof kasta ku soo-dhowoow

Meesha: Spånehusvägen 47 , 21158 , Malmö

Helitaanka: Hela huset är tillgänglighetsanpassat. Vi har en hjärtstartare på bottenplan i korridoren. Trådlös hörslinga finns installerad i Lilla och Stora Salen. Öronsnäcka och halsslinga (T-slinga) finns att låna. Vi har tillgängliga toaletter på alla våningsplan. Samtliga toaletter är könsneutrala. Din ledarhund är välkommen hos oss. Eftersom vi arbetar med astma- och allergiföreningar är inga andra djur tillåtna i våra lokaler. Vi har skyltning om att undvika allergener som starka parfymer, nötter m.m. Vi har myggor och mikrofoner till dig som föreläser, använd dessa när du pratar inför grupper med mer än 10 personer. Du kan lyssna på vår webbsida här på abf.se, hemsidan är även i stort tillgänglighetsanpassad.

Qaybaha: Luqaadda Iswiidhishka , Hawl dhanka intarnatka

Qabanqaabiye: ABF Malmö

open single event
26 Bisha Tobnaad 2021

Klättring hos Nya Rum!

På måndagar har vi på Nya Rum klättring för dig som är asylsökande. Klättringen har inte plats för alla så du behöver skicka ett meddelande till oss att du vill komma. Du behöver inte ha klättrat innan, vi lär oss tillsammans! Vi ses utanför Nya Rum i västberga 16.15 och går tillsammans till klätterhallen. Här låser vi in våra saker och sen klättrar vi i 90 minuter tillsammans. Ta med ett lås för att kunna låsa in dina saker under tiden vi klättrar. Kom gärna i träningskläder så du kan röra dig ordentligt. Efter träningen finns det möjlighet att duscha på klätterhallen. Nya Rum håller till på Västberga Gårdsväg 30, där finns det ett stort hus med veranda där vi möts upp tillsammans. Hoppas vi ses där!

Wakhtiga: 16:15 - 18:30

Kooxda loogu talogalay: Qof kasta ku soo-dhowoow

Meesha: Västberga Gårdsväg 30 , 126 30 , Hägersten

Helitaanka:

Qaybaha: Isboortiga , Ku jira hawlaha wakhtiga hore loogu talogalay magan-gelyo doonka – (TIA)

Qabanqaabiye: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event
26 Bisha Tobnaad 2021

Svenska för asylsökande - Medel 1

Med våra svenskkurser vill vi ge dig som är asylsökande kunskaper i svenska samtidigt som du lär dig om Sverige. Vi har duktiga ledare som hjälper dig att både prata, skriva och förstå svenska. ABF Stockholm erbjuder kostnadsfria kurser i svenska för dig som är asylsökande. Kurserna hålls på fyra nivåer. With our courses about Sweden we want to give you as an asylum seeker knowledge in Swedish and Sweden. We have excellent course leaders who will help you to talk, write and understand the Swedish language. ABF Stockholm offers free courses in Swedish for those who are asylum seekers. The courses are held in four levels.

Wakhtiga: 13:00 - 15:30

Kooxda loogu talogalay: Qof kasta ku soo-dhowoow

Meesha: Sveavägen 4 , 11183 , Stockholm

Helitaanka:

Qaybaha: Luqaadda Iswiidhishka , Ku jira hawlaha wakhtiga hore loogu talogalay magan-gelyo doonka – (TIA)

Qabanqaabiye: ABF Stockholm

open single event
26 Bisha Tobnaad 2021

Engelska hos Nya Rum!

På tisdagar mellan 18.30 - 19.30 har vi engelskalektion hos Nya Rum i Västberga för dig som vill lära dig engelska. Du behöver inte kunna prata engelska, vi lär oss tillsammans! Plats: Västberga Gårdsväg 30. Gå till det stora huset, det hänger en skylt utanför där det står engelska. Hoppas vi ses där!

Wakhtiga: 18:30 - 19:30

Kooxda loogu talogalay: Qof kasta ku soo-dhowoow

Meesha: Västberga gårdsväg 30 , 12630 , Hägersten

Helitaanka:

Qaybaha: Luqaadda Iswiidhishka , Ku jira hawlaha wakhtiga hore loogu talogalay magan-gelyo doonka – (TIA)

Qabanqaabiye: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event
26 Bisha Tobnaad 2021

ABC: Kom -så läser vi en bok tillsammans!

Cirkeln riktar sig till dig som är nyanländ, hemma med barn och vill lära dig svenska. Vi kommer tillsammans att läsa och prata om "När mandelträden blommar" . Tillsammans med vår cirkelledare kommer du på svenska få prata om de tankar och funderingar du får av boken vi läser. Du kommer få ett större ordförråd, lära känna andra och skratta mycket. Varmt välkommen att forma din framtid!

Wakhtiga: 13:00 - 15:00

Kooxda loogu talogalay: Qof kasta ku soo-dhowoow

Meesha: Hagstråket 13 (Studiefrämjandets lokaler) , 16363 , SPÅNGA

Helitaanka: Hiss. Tillgång till tillgänglighetsanpassad toalett

Qaybaha: Luqaadda Iswiidhishka

Qabanqaabiye: Studiefrämjandet Stockholms län

open single event