Aktiviteter i Sverige

Här kan du som är ny i Sverige hitta saker att göra. Vill du spela fotboll, hitta ett språkcafé eller lära dig något nytt? Se vilka aktiviteter som finns i listan, välj en kategori eller skriv något i sökfältet. Du kan till exempel söka på namnet på din kommun.

Aktiviteter

22 september 2020

Svenska på distans

Är du asylsökande? Vill du lära dig svenska? Då kan du delta i svenskakurs på distans. Du behöver en dator eller en mobiltelefon och en mejladress. Vi träffas online 2 gånger i veckan. Vi lär oss svenska och tränar på att prata svenska.

Tid: 09:45 - 12:00

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Online , Teams , Länk kommer vid registrering på kurs

Tillgänglighet:

Kategori: Svenska språket , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA , Onlineaktivitet

Arrangör: Studiefrämjandet Östergötland

open single event
22 september 2020

Svenska för asylsökande

Vi har förberedande svenska för personer som söker asyl, med träffar två gånger i veckan. Grupperna delas in efter nivå och träffarna fokuserar på vardagssvenska. En grupp ses på förmiddagen och en på eftermiddagen. Kontakta oss för anmälan och mer information!

Tid: 09:30 - 15:30

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Spånehusvägen 47 , 21158 , Spånehusvägen 47

Tillgänglighet: Hela huset är tillgänglighetsanpassat. Vi har en hjärtstartare på bottenplan i korridoren. Trådlös hörslinga finns installerad i Lilla och Stora Salen. Öronsnäcka och halsslinga (T-slinga) finns att låna. Vi har tillgängliga toaletter på alla våningsplan. Samtliga toaletter är könsneutrala. Din ledarhund är välkommen hos oss. Eftersom vi arbetar med astma- och allergiföreningar är inga andra djur tillåtna i våra lokaler. Vi har skyltning om att undvika allergener som starka parfymer, nötter m.m. Vi har myggor och mikrofoner till dig som föreläser, använd dessa när du pratar inför grupper med mer än 10 personer. Du kan lyssna på vår webbsida här på abf.se, hemsidan är även i stort tillgänglighetsanpassad.

Kategori: Svenska språket , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA

Arrangör: ABF Malmö

open single event
22 september 2020

Samtalspromenad med tema samhällsfrågor

Promenera tillsammans och diskutera aktuella ämnen, samhällets uppbyggnad och annat som påverkar människors vardag. Uppsamling utanför Linero bibliotek. Anmäl dig till Björn Anders Larsson på telefonnummer 0762-483056.

Tid: 19:00 - 20:00

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Linero torg 14 , 22475 , Lund

Tillgänglighet:

Kategori: Svenska samhället

Arrangör: Folkbiblioteken i Lund

open single event
22 september 2020

Vill du lära dig mer om den svenska naturen?

Svenska naturen och allemansrätten -Vi kommer att lära oss mer om den svenska naturen -Promenera och lära oss lite om ätliga växter och bär

Tid: 13:00 - 15:00

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Vårby allé 22 , 14340 , Vårby, Stockholms län

Tillgänglighet: Lokal och toalett är tillgänglighetsanpassade

Kategori: Svenska samhället , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA

Arrangör: ABF Huddinge

open single event
22 september 2020

Asyl i Järfälla

Asyl i Järfälla är ett kostnadsfritt 8 veckors program där kursdeltagare får lära sig svenska, infomration om arbetsmarknaden, delta i arbetsplatsbesök och stöd i att skriva CV och personligt brev. Kursen kommer att hållas i små grupper på Kvarnplan 6 i Jakobsberg. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående avstånd och hygien. Anmäl dig på integration@jarfalla.se eller ring 070-002 38 79. För mer information se jarfalla.se/asylkurs English: Asyl i Järfälla is a cost-free 8 week program where participants are offered a course in the Swedish language, get information about the laboor market, participate in workplace visit and support in writing CV and coverletter. The course will be held in small groups at Kvarnplan in Jakobsberg. The course will be adjusted in order to follow the recommendations of Folkhälsomyndigheten. Sign up through integration@jarfalla.se or call 070-002 38 79. For more information visit jarfalla.se/asylkurs

Tid: 09:30 - 12:30

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Kvarnplan 6 , 177 64 , Järfälla i Stockholms län

Tillgänglighet: Våra lokaler är tillgänlighetsanpassade.

Kategori: Svenska språket , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA

Arrangör: Järfälla kommun i samarbete med ABF Norra Stockholms län

open single event