Aktiviteter i Sverige

Här kan du som är ny i Sverige hitta saker att göra. Vill du spela fotboll, hitta ett språkcafé eller lära dig något nytt? Se vilka aktiviteter som finns i listan, välj en kategori eller skriv något i sökfältet. Du kan till exempel söka på namnet på din kommun.

Aktiviteter

23 september 2020

Svenska för kvinnor

För kvinnor som vill träffas och lära mer svenska, i förberedelse för vidare studier och arbete. Vi stöttar och motiverar varandra! Undervisning och diskussioner, grupperna är uppdelade efter nivå. Föranmälan krävs. Vi ses en grupp på förmiddag och en på eftermiddag!

Tid: 10:00 - 14:30

Målgrupp: Endast för kvinnor

Plats: Kvinnocentrum, Von Rosens väg 33 , 21366 , Malmö

Tillgänglighet: Vi ses på Kvinnocentrum, här finns mer info om TIF som vi delar lokalen med: https://tifmalmo.se/

Kategori: Svenska språket

Arrangör: ABF Malmö

open single event
23 september 2020

Svenska för asylsökande

Vi har förberedande svenska för personer som söker asyl, med träffar två gånger i veckan. Grupperna delas in efter nivå och träffarna fokuserar på vardagssvenska. En grupp ses på förmiddagen och en på eftermiddagen. Kontakta oss för anmälan och mer information!

Tid: 09:30 - 15:30

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Spånehusvägen 47 , 21158 , Spånehusvägen 47

Tillgänglighet: Hela huset är tillgänglighetsanpassat. Vi har en hjärtstartare på bottenplan i korridoren. Trådlös hörslinga finns installerad i Lilla och Stora Salen. Öronsnäcka och halsslinga (T-slinga) finns att låna. Vi har tillgängliga toaletter på alla våningsplan. Samtliga toaletter är könsneutrala. Din ledarhund är välkommen hos oss. Eftersom vi arbetar med astma- och allergiföreningar är inga andra djur tillåtna i våra lokaler. Vi har skyltning om att undvika allergener som starka parfymer, nötter m.m. Vi har myggor och mikrofoner till dig som föreläser, använd dessa när du pratar inför grupper med mer än 10 personer. Du kan lyssna på vår webbsida här på abf.se, hemsidan är även i stort tillgänglighetsanpassad.

Kategori: Svenska språket , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA

Arrangör: ABF Malmö

open single event
23 september 2020

digitalt språkcafe

Sensus Östra Götaland i Norrköping samarbete med Hyresgästförening ordnar digitalt språkcafe varje onsdag mellan 11:30-12:30. Deltagare får möjligheten att träffa svenskar digitalt, utöva svenska, lära sig mer om svensk samhälle och arbetsmarknad. Träffarna sker digitalt via Zoom Cloud Meeting. deltagare får anmäla sig via telefon, whatsapp, facebook eller instegram till kontaktpersonen Wael Korkis 0702885351 då får dem länken till träffen. tveka inte att höra av dig!

Tid: 11:30 - 12:30

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: teatergatan 3 , 602 22 , Norrköping

Tillgänglighet:

Kategori: Svenska språket , Onlineaktivitet

Arrangör: Sensus Östra Götaland

open single event
23 september 2020

Öppna föräldragrupp i Sundsvall!

Välkommen till Svenska med babys öppna föräldragrupp i Sundsvall! För dig som är föräldraledig med barn 0 - 2 år. Här möts nya och etablerade i Sverige som är föräldrar. Kom och träffa andra föräldrar och barn med olika bakgrund och från andra delar av stan. Vi pratar om olika teman, fikar, sjunger och för den som behöver - tränar svenska. Genom möten skapar vi gemenskap och nya sociala nätverk. Tillsammans bryter vi segregationen! Vi ses utomhus i smågrupper och håller avstånd. Gruppen träffas i Nacksta park (Nackstavägen), det är gratis och ingen föranmälan krävs. Alla föräldralediga är välkomna!

Tid: 10:30 - 12:00

Målgrupp: Endast för föräldrar

Plats: Nackstavägen , 853 52 , Sundsvall

Tillgänglighet:

Kategori: Familj och föräldraskap , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA

Arrangör: Svenska med baby

open single event
23 september 2020

Asyl i Järfälla

Asyl i Järfälla är ett kostnadsfritt 8 veckors program där kursdeltagare får lära sig svenska, infomration om arbetsmarknaden, delta i arbetsplatsbesök och stöd i att skriva CV och personligt brev. Kursen kommer att hållas i små grupper på Kvarnplan 6 i Jakobsberg. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående avstånd och hygien. Anmäl dig på integration@jarfalla.se eller ring 070-002 38 79. För mer information se jarfalla.se/asylkurs English: Asyl i Järfälla is a cost-free 8 week program where participants are offered a course in the Swedish language, get information about the laboor market, participate in workplace visit and support in writing CV and coverletter. The course will be held in small groups at Kvarnplan in Jakobsberg. The course will be adjusted in order to follow the recommendations of Folkhälsomyndigheten. Sign up through integration@jarfalla.se or call 070-002 38 79. For more information visit jarfalla.se/asylkurs

Tid: 09:30 - 12:30

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Kvarnplan 6 , 177 64 , Järfälla i Stockholms län

Tillgänglighet: Våra lokaler är tillgänlighetsanpassade.

Kategori: Svenska språket , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA

Arrangör: Järfälla kommun i samarbete med ABF Norra Stockholms län

open single event