Kultursöndag på Rosa Stationen Telefonplan

Datum och tid: 22 maj 2022 , kl. 13:00 - 17:00

Målgrupp: Alla är välkomna

Plats: Telefonplan 3, 126 37, Hägersten

Beskrivning: Välkommen till Kultursöndag på Rosa Stationen Telefonplan! Våra söndagar är fyllda med musik, dans, teater och konst. I det kreativa språkkafét leder en konstnär skapandet. Alla är välkomna – du som är asylsökande, nyetablerad eller levt hela ditt liv i Sverige.

KREATIVT SPRÅKKAFÉ
Vi utforskar konsten och att skapa kollektivt. Tillsammans med Karin Bjurström gör vi ett draperi till vår danssal. I skapandet använder vi oss bland annat av växter, saker vi hittar i kylskåpet, metaller och blommor samt lär oss växtfärgning och komposition. Karin driver det internationellt uppmärksammade företaget Alice Fine, som främst är känt för sina växtfärgade kimonos i siden. Gratis fika!
Klockan: 13.30 – 15.00

BOKCIRKEL
Under våren kommer vi tillsammans läsa boken Utvandrarna av Vilhelm Moberg. Boken beskriver den svenska migrationen till USA i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Under samtalen kommer vi komma in på den svenska emigrationen och koppla an till migration idag. Boken finns tillgänglig på både lättläst svenska och i fulltext. Den finns även tillgänglig på engelska.
Klockan: 13.00 – 14.00

KONSERTER
Tillsammans med Musikcentrum Öst och Danscentrum Sverige gav vi er under 2021 ett alldeles underbart, svängigt och ösigt program med musik, dans och cirkus. Under våren 2022 fortsätter vi i samma anda med konserter.
Klockan 15:00 – 16:00

Anne Kalmering & Miriam Oldenburg — 27 mars
De hyperkarismatiska musikerna på sång och dragspel skapar ikoniskt sväng med intensiv klezmer, jiddisch-sånger, östeuropeisk partymusik, och sånger skrivna under förintelsen.

Skräpitas – Liliana Zavala & Diva Cruz — 22 maj
Följ med på uppdrag att rädda världen med två busiga trum-mästare. Riv ner alla gränser med glädje och upplev ett lekfullt sätt att skapa universell musik av skräp. En familjekonsert som ingen annan.

Tillgänglighet: Tillgång till tillgänglighetsanpassad toalett

Kategori:  Kultur och underhållning , Ingår i tidiga insatser för asylsökande - TIA

Kontaktuppgifter

Namn: Anna el Yafi
Telefonnummer: 073 500 44 62
E-post: anna@midsommargarden.se