Guide: Lägg till aktiviteter

Senast uppdaterad: 1/9-2021

En steg för steg guide som vägleder skapandet av en aktivitet.

Guiden innehåller instruktioner till hur du skapar eller redigerar en aktivitet. Här hittar du också vanliga frågor och svar.

Skapa en aktivitet
 • 1. Logga in

  Användare

  Du behöver en användare för att logga in. För att få tillgång till en användare behöver du göra en ansökan.

  Aktivitetshanteraren – logga in

  För att kunna skapa och redigera aktiviteter behöver du logga in i aktivitetshanteraren. Du loggar in med uppgifterna du fått till din e-post i samband med godkänd ansökan.

 • 2. Skapa aktivitet

  Du skapar en aktivitet genom att trycka på den vinröda knappen "Skapa aktivitet" i aktivitetshanteraren.

 • 3. Rubrik för aktiviteten

  Börja med att ge din aktivitet ett namn. Tänk på att hålla rubriken kort och att den tydligt beskriver vad aktiviteten går ut på.

 • 4. Beskrivning av aktiviteten

  Beskriv aktiviteten mer utförligt i text.

  Tips: Klistra inte in länkadresser till sociala plattformar eller andra webbplatser som kräver en användare/inloggning. Sådan information blir inte tillgänglig för alla.

 • 5. Ladda upp en bild (valbar)

  Du har möjlighet att ladda upp en bild för att marknadsföra aktiviteten. Bilden syns högst upp i aktiviteten när den publiceras.

  Rättigheter

  Var noga med bildrättigheterna. Om personer medverkar i bilden är det viktigt att dessa givit godkännande för publicering. Bilder som strider mot upphovsrätten eller saknar godkännande från personer som medverkar kommer tas bort samt att användaren/organisationen kan stängas av från kalendern.

 • 6. Ange målgrupp

  Klicka på listen för att få fram samtliga alternativ. Du kan endast välja ett av alternativen.

 • 7. Fyll i adress

  Fyll i den adress där aktiviteten äger rum.

  Online

  Under våren 2020 har flertalet aktiviteter blivit digitala. Om du vill tydliggöra att aktiviteten sker online kan du istället fylla i enligt följande:

  Gatuadress: Online
  Postnummer: Zoom (exempel på digital plattform)
  Postadress: Här klistrar du in eventuell länk till mötet

  Var också noga med att tagga aktiviteten med kategorin "Online" senare i formuläret.

 • 8. Välj kategori

  Huvudkategori

  Kalenderns besökare kan välja att filtrera sina träffar baserat på kategorier. Var därför noga med att välja den kategori som passar bäst för aktiviteten.

  Underkategori

  Du kan välja max 2 underkategorier. Håll nere shifttangenten när du klickar för att kunna välja fler än en kategori om du använder en dator.

 • 9. Tillgänglighet

  Beskriv hur lokalerna lämpar sig för personer med funktionsnedsättning.

  Exempel:
  Tillgång till tillgänglighetsanpassad toalett
  Lokalen är utrustad med teleslinga

 • 10. Lägg till ett eller flera datum

  Klicka i fältet för att lägga till ett datum. Om aktiviteten ska vara återkommande kan du lägga till ytterligare datum genom att återigen klicka i datumfältet. Du kan endast lägga till ett datum i taget och max 20 datum per aktivitet. Observera att det inte går att ställa in olika tider eller platser för en återkommande aktivitet.

 • 11. Välj starttid och sluttid

  Du väljer tid genom att klicka i fältet (där det står 00:00). Använd sedan pilarna för att ställa in tiden. Gör detta för aktivitetens start och sluttid.

 • 12. Ange kontaktuppgifter

  I fälten Namn, Telefonnummer, E-post och Arrangörens webbplats ska du fylla i kontaktuppgifter för aktiviteten. Fälten är till för att deltagare ska kunna komma i kontakt med den som håller i aktiviteten.

 • 13. Spara, förhandsgranska eller publicera

  Spara aktiviteten

  Nu är det dags att spara aktiviteten. Det gör du genom att klicka på knappen "Spara aktivitet"

  Förhandsgranska, publicera eller avbryt

  Förhandsgranska
  Låter dig förhandsgranska aktiviteten. Om du laddat upp en bild kommer denna inte att synas om du inte har sparat din aktivitet innan du förhansgranskar.

  Publicera
  Genom att klicka på publicera blir aktiviteten synlig för besökare.

  Avbryt
  Avbryter processen och tar dig tillbaka till aktivitetshanteraren. Om du har sparat innan så finns aktiviteten kvar för senare redigering eller publicering.

Vanliga frågor och svar
 • Hur redigerar jag min aktivitet?

  Börja med att logga in. När du loggat in kan du redigera din aktivitet genom att klicka på "Redigera" till höger om aktivitetens namn och skapandedatum. Glöm inte att spara eller publicera din aktivitet.

 • Hur raderar jag min aktivitet?

  Börja med att logga in. När du loggat in kan du radera din aktivitet genom att klicka på "Radera" längst ut till höger om aktivitetens namn och skapandedatum. Observera att det inte går att återskapa en raderad aktivitet.

 • Hur raderar jag mitt konto?

  Skicka e-post till aktivitetskalender.vastragotaland@lansstyrelsen.se, där du begär att få kontot raderat. Observera att detta raderar allt innehåll kopplat till kontot och inte går att återskapa.