Filipstad

Senast uppdaterad: 13/12-2022

Filipstad har den lilla kommunens personliga charm och erbjuder dig stora möjligheter. Här hittar du tilltalande boende, utbildning på alla nivåer och ett näringsliv med framåtanda. Du har nära till arbete, skola, fritid och natur och dessutom ett kultur- och evenemangsutbud av rang.

Kommunens logotype

Kommunfakta

Folkmängd

10606

Storlek till ytan

1712 km²

Boende

Söker du boende i Filipstad? Hos Filipstadsbostäder hittar du lediga objekt. På kommunens webbplats finns även övriga bostadsbolag och fastighetsmäklare.

Vilka språkgrupper finns på orten?

I Filipstads kommun finns många olika språkgrupper representerade, bland annat somaliska, syrianska, holländska med flera.

Föreningar och organisationer

Det finns gott om idrotts- och motionsanläggningar runt om i kommunen, till exempel Kalhyttans friluftsområde med en av Sveriges modernaste konstsnöanläggningar och vandringsleder i naturskön miljö.

Vad finns i närområdet

I Filipstads kommun finns livsmedelsbutiker, torghandel, restauranger med svensk husmanskost eller mat från olika kulturer, caféer, klädbutiker och secondhand-butiker. Här finns också bibliotek, arbetsförmedling, apotek och affärer av skiftande slag.

Barnomsorg

Förskola och familjedaghem erbjuds ditt barn om du arbetar, studerar, söker arbete, är föräldraledig eller om barnet har ett eget behov.

Grundskolor och gymnasieskolor

I Filipstads kommuns åtta grundskolor gör alla sitt bästa för att nå goda resultat utifrån egen förmåga. Här finns även en gymnasieskola.

Utbildningsmöjligheter

Här finns Lärcentrum där man kan studera olika högskole- och distansutbildningar. Här finns sfi och vuxenutbildningar. Filipstads kommun har två högskolor – Bergsskolan och Gammelkroppa skogsskola.

Hälso- och sjukvård

I Filipstad finns två vårdcentraler och en familjecentral med bland annat barnavårdscentral och ungdomsmottagning. Det finns också ett flertal tandvårdskliniker i kommunen.

Tolkhjälp

Vid behov kan tolk anlitas.

Kommunikationer

Värmlandstrafiks gula bussar kör dig inom kommunen och i övriga Värmland.

Arbete och företagande

Filipstads kommun är den största arbetsgivaren, med cirka 1 100 tillsvidareanställda inom många olika yrkeskategorier. Här finns stora industrier, såsom Barilla och OLW.