ንጥፈታት ኣብ ሽወደን (Aktiviteter i Sverige)

ከም ሓድሽ መጻኢ ናብ ሽወደን መጠን፡ ኣብዚ ዝግበር ነገራት ክትረክብ ትኽእል ኢኻ። ኵዕሶ ክትጻወት፡ ሓደ ስፕሮክካፈ ክትረክብ ወይ ሓደ ሓድሽ ነገር ክትምሃር ትደሊ ዲኻ? ኣብዚ ዝርዝር ኣየኖት ንጥፈታት ከም ዘለዉ ርኣ፡ ሓደ ምዳበ ምረጽ ወይ ኣብቲ ናይ መድለዪ ቦታ ገለ ነገር ጽሓፍ። ከምኡ’ውን በቲ ናይ ትነብረሉ ከተማ ስም ክትደሊ ትኽእል ኢኻ።

ንጥፈታት

1 ሕዳር 2021

Nybörjarkurs i svenska

Sensus i Göteborg har Nybörjarkurs i svenska. Kursen hålls på måndag och tisdag kl 9.30-12.00. Kurs för asylsökande på 7 veckor. Våra lärare talar svenska. Anmälan till kursen görs på: www.sensus.se/goteborg/asyl (välj: Nybörjarkurs)

ግዜ: 09:30 - 12:00

ዜገድሶም ጕጅለ: ኩሎም ብደሓን ይምጽኡ

ቦታ: Sensus, Drottninggatan 30 , 41114 , Göteborg

ናይ ምርካብ ተኽእሎ:

ምድብ: ቋንቋ ሽወደን , ኣብቲ ኣቐዲሙ ንሓተትቲ ዕቝባ ዝግበር ጻዕርታት - TIA ይጠቓለል እዩ

ኣዳላዊ: Sensus Västra Sverige

open single event
1 ሕዳር 2021

Svenska och samhällsorientering för kvinnor som vill söka sig mot arbete och studier

För kvinnor som vill träffas och lära mer svenska i förberedelse för vidare studier och arbete. Vi stöttar och motiverar varandra! Undervisning och diskussioner, grupperna är uppdelade efter nivå. Föranmälan krävs, kontakta oss för mer info och anmälan. Välkommen!

ግዜ: 10:00 - 14:30

ዜገድሶም ጕጅለ: ነንስቲ ጥራይ

ቦታ: Kvinnocentrum, Von Rosens väg 33 , 21366 , Malmö

ናይ ምርካብ ተኽእሎ: Vi ses på Kvinnocentrum, här finns mer info om TIF som vi delar lokalen med: https://tifmalmo.se/

ምድብ: ቋንቋ ሽወደን , ኣብቲ ኣቐዲሙ ንሓተትቲ ዕቝባ ዝግበር ጻዕርታት - TIA ይጠቓለል እዩ

ኣዳላዊ: ABF Malmö

open single event
1 ሕዳር 2021

Språkträffar/Språkcafé

På språkcaféerna konverserar vi på svenska om Malmö, aktiviteter och annat intressant. Kaffe och kakor bjuder vi på! Vi ses på måndagar 14.00, på Spånehusvägen 47. Du behöver inte anmäla dig i förväg, men vi har begränsat med platser för närvarande. Välkommen!

ግዜ: 14:00 - 15:30

ዜገድሶም ጕጅለ: ኩሎም ብደሓን ይምጽኡ

ቦታ: Spånehusvägen 47 , 21158 , Malmö

ናይ ምርካብ ተኽእሎ: Hela huset är tillgänglighetsanpassat. Vi har en hjärtstartare på bottenplan i korridoren. Trådlös hörslinga finns installerad i Lilla och Stora Salen. Öronsnäcka och halsslinga (T-slinga) finns att låna. Vi har tillgängliga toaletter på alla våningsplan. Samtliga toaletter är könsneutrala. Din ledarhund är välkommen hos oss. Eftersom vi arbetar med astma- och allergiföreningar är inga andra djur tillåtna i våra lokaler. Vi har skyltning om att undvika allergener som starka parfymer, nötter m.m. Vi har myggor och mikrofoner till dig som föreläser, använd dessa när du pratar inför grupper med mer än 10 personer. Du kan lyssna på vår webbsida här på abf.se, hemsidan är även i stort tillgänglighetsanpassad.

ምድብ: ቋንቋ ሽወደን , ኣብ መስመር ሃሊኻ ዝግበር ንጥፈታት

ኣዳላዊ: ABF Malmö

open single event
2 ሕዳር 2021

Grundakunskap starta eget och enterprenörskap på Arabiska (AMNI)

Denna kurs ingår i statens satsning på arbetsmarknadsnära insatser på distans (AMNI) och är för dig som på grund av pandemins påverkan blivit (riskerar att bli) korttidspermitterad, varslad eller arbetslös. Kursen är jätteviktigt för dig som tänker att starta ditt eget! Gå du omkring och har en idé men har inte riktigt koll på vad det innebär att vara företagare? Eller har inte riktigt ordning hur det verkligen går och steg för steg för att skapa ditt eget? Vad har ditt nytt kommande företag för utmaningar och hur kan du hitta det ekonomiska lösningar!

ግዜ: 18:00 - 20:00

ዜገድሶም ጕጅለ: ኩሎም ብደሓን ይምጽኡ

ቦታ: Glimmervägen 6, , 224 78 , Lund

ናይ ምርካብ ተኽእሎ: Aktivitet är online via Google meet

ምድብ: ስራሕን ሞያን , ኣብ መስመር ሃሊኻ ዝግበር ንጥፈታት

ኣዳላዊ: Studieförbundet Vuxenskolan Lundabygden

open single event
2 ሕዳር 2021

Klättring hos Nya Rum!

På måndagar har vi på Nya Rum klättring för dig som är asylsökande. Klättringen har inte plats för alla så du behöver skicka ett meddelande till oss att du vill komma. Du behöver inte ha klättrat innan, vi lär oss tillsammans! Vi ses utanför Nya Rum i västberga 16.15 och går tillsammans till klätterhallen. Här låser vi in våra saker och sen klättrar vi i 90 minuter tillsammans. Ta med ett lås för att kunna låsa in dina saker under tiden vi klättrar. Kom gärna i träningskläder så du kan röra dig ordentligt. Efter träningen finns det möjlighet att duscha på klätterhallen. Nya Rum håller till på Västberga Gårdsväg 30, där finns det ett stort hus med veranda där vi möts upp tillsammans. Hoppas vi ses där!

ግዜ: 16:15 - 18:30

ዜገድሶም ጕጅለ: ኩሎም ብደሓን ይምጽኡ

ቦታ: Västberga Gårdsväg 30 , 126 30 , Hägersten

ናይ ምርካብ ተኽእሎ:

ምድብ: ስፖርት , ኣብቲ ኣቐዲሙ ንሓተትቲ ዕቝባ ዝግበር ጻዕርታት - TIA ይጠቓለል እዩ

ኣዳላዊ: Ny Gemenskap/Nya Rum

open single event