Nouvelles

Dernière mise à jour : 31/1-2023

Vous trouverez ici des liens vers des sites d'actualités rédigés en suédois facile et d'actualités suédoises traduites en différentes langues. Vous pouvez également y lire les dernières nouvelles de la Radio Suédoise (SR).

Informations de la Radio de Suède

​​​​​​​​​​​​Vous trouvez ici les dernières nouvelles de la Radio de Suède. Si elles n'existent pas dans votre langue, nous avons utilisé la version en suédois.

​Cliquez sur un titre de nouvelle dans la liste pour la lire sur le site Internet de la Radio de Suède. Le lien s'ouvre dans une nouvelle fenêtre.​​

 • Kirunas kyrka ska flyttas

  Just nu pågår det förberedelser i Kiruna för att flytta en hel kyrka. Kyrkan kan inte stå kvar där den är nu för att det finns sprickor i marken på grund av en gruva. Kiruna är en stad i norra Sverige.
 • Projekt ska locka fler ungdomar till musik

  Vännäs kommun har fått tre miljoner kronor för att starta ett projekt där ungdomar får skapa musik. Vännäs ligger i Västerbotten i norra Sverige. 
 • Ungern röstade ja till Sveriges Nato-ansökan

  Ungerns parlament godkände Sveriges Nato-ansökan igår. Nu har alla 31 medlemsländer i Nato godkänt Sveriges ansökan.
 • Äldre kan ställa upp som extramormor till utsatta barn

  En kvinnojour i Flen, i södra Sverige, söker äldre personer som kan vara extramormor eller extrafarmor för barn som har det svårt och bor på skyddat boende.
 • Tusentals visade stöd för Ukraina

  På flera platser runt om i Sverige hölls på lördagen manifestationer för Ukraina, två år efter Rysslands invasion.
 • Kompositören Georg Riedel är död

  En av Sveriges största kompositörer och jazzmusiker Georg Riedel är död. Det meddelade hans familj till nyhetsbyrån TT. En kompositör är en som skriver musik. Han skrev bland annat musik till filmerna efter Astrid Lindgrens böcker - som ”Du käre lille snickarbo” och ”Idas sommarvisa” från filmerna om Emil i Lönneberga.
 • Nu inleds Vasaloppet för hundrade gången

  På fredagen startar Vasaloppets vintervecka. Då tävlar tusentals människor i olika skidtävlingar under en vecka.
 • Över 60 000 personer kopplas till kriminella gäng

  För första gången har polisen i Sverige räknat ut hur många som finns i kriminella gäng och hur många som hjälper dem att göra brott. Det är över 60 000 personer. Av dem är över 5 000 barn under 18 år.
 • Sverige skickar militärer till Röda havet

  Sverige kommer att skicka militär personal till en insats i Röda havet. Sverige skickar fyra stabsofficerare. Det är militär personal som kan leda andra militärer. De ska delta i EU:s insats mot huthirebellerna.
 • Miljoner dricker för mycket alkohol

  Majoriteten, alltså de flesta, av svenskarna som dricker alkohol dricker för mycket. Det säger CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.