Nouvelles

Dernière mise à jour : 31/1-2023

Vous trouverez ici des liens vers des sites d'actualités rédigés en suédois facile et d'actualités suédoises traduites en différentes langues. Vous pouvez également y lire les dernières nouvelles de la Radio Suédoise (SR).

Informations de la Radio de Suède

​​​​​​​​​​​​Vous trouvez ici les dernières nouvelles de la Radio de Suède. Si elles n'existent pas dans votre langue, nous avons utilisé la version en suédois.

​Cliquez sur un titre de nouvelle dans la liste pour la lire sur le site Internet de la Radio de Suède. Le lien s'ouvre dans une nouvelle fenêtre.​​

 • Det dödliga våldet ökar

  Förra året dog 116 personer av våld i Sverige. Det är tre fler än 2021. Det visar en rapport från myndigheten Brottsförebyggande rådet, Brå.
 • Mycket skräp spolas ner i toaletten

  Det är många som slänger skräp i toaletten. Det kan blir stopp i avloppet och problem i reningsverket som ska rena vattnet. Sedan spolas miljögifter ut i naturen.
 • Folkhälsan i Sverige blir bättre – men inte för alla

  Många är friskare och lever längre. Men fler mår dåligt psykiskt. De som har dålig ekonomi mår ofta dåligt. Det visar en rapport från Folkhälsomyndigheten.
 • Regeringen får kritik för klimatpolitiken

  Idag kom det kritik mot regeringes politik för klimat och miljö. Det är det Klimatpolitiska rådet som skriver att politiken leder till ökade utsläpp av växthusgaser. Miljöministern säger att regeringen kommer att ändra sin politik.
 • Mycket snö i mellersta och västra Sverige

  Det har snöat mycket de senaste dagarna i delar av Sverige. I början av veckan kom det mycket snö i Stockholm och Uppsala. Idag snöar det mycket i bland annat Örebro, Karlstad och Göteborg.
 • Flera butiker sänker priset på mat

  De senaste månaderna har priset på mat ökat mycket. Nu är det flera butiker som sänker priset på mat.
 • Regeringen vill satsa 100 miljoner på att lära ukrainare svenska

  Flyktingar från Ukraina ska få bättre möjligheter att lära sig svenska. Regeringen vill satsa 100 miljoner kronor på utbildning i det svenska språket.
 • Polisen får kritik för arbetet med grova brott

  Nu får polisen kritik av myndigheten Riksrevisionen. Det handlar om att polisen arbetar på fel sätt när det är grova brott som till exempel skjutningar och sprängningar. Det leder ofta till att poliser inte hinner förhindra unga att gå med i kriminella gäng, säger Riksrevisionen.
 • Här är vinnarna av Polarpriset 2023

  Det svenska Polarpriset är ett av världens största musikpriser. I år går priset till tre personer. Sångerskan och låtskrivaren Angelique Kidjó, tonsättaren Arvo Pärt, och skivbolagsgrundaren Chris Blackwell.
 • Felicia fick jobb direkt efter gymnasiet

  Många som läser programmen bygg eller fordon på gymnasiet får jobb strax efter studenten. Det visar siffror från Skolverket.