Nyheter

Senast uppdaterad: 23/1-2023

Här kan du hitta länkar till nyheter på lätt svenska, och svenska nyheter översatta till andra språk. Du kan även läsa de senaste nyheterna från Sveriges Radio.

Nyheter från Sveriges Radio

Här visas senaste nyheter​​na från Sveriges Radio. Om de inte finns på ditt språk har vi använt det svenska nyhetsflödet.

Klicka på en nyhetsrubrik i listan för att läsa nyheten på Sveriges Radios webbplats. Länken öppnas i ett nytt fönster.

 • Fler barnfamiljer måste lämna sina hem

  Antalet familjer som måste lämna sina hem har ökat. Det är många som inte har råd att bo kvar. Det visar Stadsmissionens nya rapport om hemlöshet.
 • Melodifestivalen börjar på lördag

  På lördag börjar Melodifestivalen. Det är en populär tävling i musik. Över tre miljoner brukar titta på finalen på TV. Den första tävlingen är i Göteborg. En av artisterna är Jon Henrik Fjällgren. Han har en låt som handlar om kärlek.
 • Statsministern höll möte med muslimska organisationer i Sverige

  På torsdagskvällen träffade statsminister Ulf Kristersson representanter från muslimska organisationer i Sverige. De träffades för att prata om reaktionerna efter koranbränningen i Stockholm.
 • Nu blir kaffe billigare

  I Sverige är det många som dricker kaffe. Det är vanligt att dricka flera koppar kaffe varje dag. Den senaste tiden har kaffet varit mycket dyrare än vanligt.
 • Muharrem Demirok valdes idag till ny ledare för Centerpartiet

  Muharrem Demirok ska leda Centerpartiet. Idag blev han vald till ny partiledare. Han ersätter Annie Lööf som slutar som partiledare.
 • Flera tonåringar häktade misstänkta för mord med skjutvapen

  I flera städer sitter pojkar i tonåren häktade misstänkta för mord med skjutvapen. Bland annat i Stockholm, Gävle, och Malmö.
 • Humana får inte längre jobba med personlig assistans och hemtjänst

  Humana blir av med tillståndet att bedriva vård inom personlig assistans och hemtjänst. Det beslutade Inspektionen för vård och omsorg, IVO, igår. IVO säger att bolaget inte är lämpligt att driva verksamheten. Det är flera tusen personer som drabbas av beslutet, både anställda och vårdtagare.
 • Mammor organiserar sig i Linköping

  I området Skäggetorp i Linköping finns en förening som heter Somaliska mammor. De vill hindra barn från att bli kriminella. De vill att barnen satsar på skolan istället. Det berättar Amal Aden som är en av mammorna.
 • Regeringen vill lugna situationen i Sverige

  Under tisdagskvällen hade statsministern en pressträff. Där pratade han om det svenska säkerhetsläget. Han säger att politiska demonstrationer kan få stora konsekvenser för Sverige.
 • Sverige lägre ner på listan över korruption i världens länder

  Sverige tappar poäng på årets lista över korruptionen i världens länder. Det visar en rapport från organisationen Transparency International.