Nyheter

Senast uppdaterad: 23/1-2023

Här kan du hitta länkar till nyheter på lätt svenska, och svenska nyheter översatta till andra språk. Du kan även läsa de senaste nyheterna från Sveriges Radio.

Nyheter från Sveriges Radio

Här visas senaste nyheter​​na från Sveriges Radio. Om de inte finns på ditt språk har vi använt det svenska nyhetsflödet.

Klicka på en nyhetsrubrik i listan för att läsa nyheten på Sveriges Radios webbplats. Länken öppnas i ett nytt fönster.

  • Han spelar pop på 400 år gamla klockor

    Högt upp i Tyska kyrkan i Gamla stan i Stockholm ringer de 400 år gamla klockorna. Men det är inte bara ljud. Här sitter nämligen en människa och spelar ibland.
  • Svenskar äter mindre kött

    Svenskarna åt mindre kött förra året. Det beror på att kött har blivit dyrare enligt Jordbruksverket.
  • Fler tar emot pengar för att återvända till hemlandet

    Den som söker asyl i Sverige men får avslag kan få pengar för att resa tillbaka till sitt hemland. Förra året var det nästan dubbelt så många som tog emot pengar, som året innan.
  • Sverige kommer inte hjälpa kvinnor och barn i IS-lägren

    Flera kvinnor som har varit med terrorgruppen IS i finns i läger i Syrien med sina barn. Den svenska regeringen kommer inte göra något för att föra hit dem. Rädda Barnen tycker att det är fel.
  • Oönskad fisk ska ätas upp

    I Östersjön sprider sig nu den svartmunnade smörbulten. Det är en fisk som egentligen inte hör hemma där. Antalet smörbultar måste minska, eftersom fisken är invasiv – den slår ut andra fiskar. Planen är att vi ska äta upp smörbultarna.
  • Svenskarna drack mindre alkohol förra året

    Förra året drack svenskarna mindre alkohol. Inget annat år under de senaste tio åren har drickandet minskat så mycket, bortsett från året då det var pandemi. Att vi druckit mindre beror på den dåliga ekonomin.
  • Basket blir allt mer populärt bland unga

    Basket blir en allt mer populär sport bland unga. Hossein Zacki spelar basket i Stockholm.
  • Inflationen sjunker mer än väntat

    Inflationen sjönk i februari till 2,5 procent. Det betyder att priserna på varor inte längre stiger lika snabbt. Inflationen sjunker mer än väntat enligt experter på ekonomi.
  • Elever från friskolor klarar studier på högskola sämre

    Elever som gått i friskola klarar studier på högskola sämre, än elever som gått i kommunal skolo. Det visar en utredning som regeringen beställt.
  • Hemvärnet fortsätter att locka allt fler

    Intresset för att gå med i hemvärnet fortsätter att öka. Hemvärnet är den del av Försvarsmakten där frivilliga kan vara med och försvara landet om det blir kris eller krig.